Op het internetradiostation Astradio wordt op vrijdag 6 november Shield Radio feestelijk geopend

Persbericht

Shield Radio is een radioprogramma-maker dat dagbesteding gaat bieden aan mensen met een beperking. Het is een uitdagend project, waarbij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een psychische kwetsbaarheid of met een chronische ziekte hun dag zinvol kunnen besteden.

In april van dit jaar, hebben de oprichters met crowdfunding een deel van het geld ingezameld om de opstart kosten te kunnen betalen. Ondertussen hebben zich al 25 mensen aangemeld om radio te maken. Nu is dan het moment gekomen om officieel open te gaan.

“We hadden ons dit heel anders voorgesteld”, zegt de initiatiefnemer Dirk Jan Buter, “we hadden de opening uitgesteld tot november in de hoop dat de corona pandemie dan afgezwakt zou zijn. Nu we midden in de nare 2de golf zitten gaan we, in plaats van een groot feest op locatie, vanuit huis radio maken. Ik ben super blij dat dit moment er komt. We hebben hier met z’n allen zo naartoe geleefd.”

Het wordt een heel groot feest, maar dan dus op de radio. De deelnemers gaan afwisselend radio maken. We laten verzoeknummers horen van de donateurs. Iedereen komt aan bod, ook met een voorstel ronde en wensen van dj’s. Mensen achter de schermen en ook een aantal artiesten, wensen ons op de radio succes. Er is ook een interview met de Molenbroeders. Je kent ze vast wel van hun single “Wen d’r maar an!” die eind augustus uitgebracht is.
Wethouder Sloots van de gemeente Zwolle gaat om 16:00 uur de radio officieel openen. Met een hoop kabaal gaan we van start, zo dat straks iedereen naar ons luistert!

Wanneer je een lichamelijk of geestelijk beperking hebt, of op een andere manier kwetsbaar bent, mag je bij Shield Radio aan de slag. Dat kan op vrijwillige basis als bijvoorbeeld programmamaker, dj, presentator of interviewer. dj Gerwin Schuurman, die in 2018 werd getroffen door een beroerte, heeft zich verbonden aan dit project, samen met de andere vrijwillige programmamakers, vormen ze Shield Radio.

Voor meer informatie over Shield Radio of om je aan te melden als vrijwilliger kun je contact opnemen met Dirk Jan Buter. Dat kan via Facebook messenger: http://m.me/shieldradio of via het e-mail: https://www.shieldradio.nl/contact/.

Luisteren kan online via de luisterpagina van Astradio: https://www.astradio.com/luister-live/

Website: www.shieldradio.nl

Eén antwoord op “Op het internetradiostation Astradio wordt op vrijdag 6 november Shield Radio feestelijk geopend”

Geef een reactie